hhg logo

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Health_e Bonus Card
Ψηφιακή Τεχνολογία & παιδιά: συμβουλές για τους γονείς στην ψηφιακή εποχή

Τα ψηφιακά μέσα και οι ηλεκτρονικές συσκευές αποτελούν ένα ολοένα και μεγαλύτερο, ολοένα και πιο κυρίαρχο κομμάτι του σύγχρονου κόσμου.

Τα οφέλη, από την κυριαρχία αυτή είναι τεράστια. Ωστόσο, ταυτόχρονα με αυτή την άνθηση του ψηφιακού κόσμου αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους και τους δασκάλους, οι σχέσεις δηλαδή που παίζουν καθοριστικό και σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της μάθησης και της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των ατόμων έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν. Και αυτό όταν πρόκειται για παιδιά είναι κάτι που χρειάζεται την επέμβαση των γονιών προς την κατεύθυνση μάλιστα του μέτρου και της εξισορρόπησης.

Πώς όμως θα επιτευχθεί αυτό από τους γονείς που, τη εξαιρέσει κάποιων λόγω της συστηματικής ενασχόλησής τους για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους, κατέχουν το «θεωρητικό κομμάτι», δηλαδή εκτός από τα οφέλη γνωρίζουν και τα προβλήματα του ψηφιακού κόσμου, αλλά υστερούν στο «πρακτικό», στο οποίο διακρίνονται τα παιδιά «παίζοντας στα δάχτυλα, κυριολεκτικά και μεταφορικά τον ίδιο κόσμο; Υπάρχουν τρόποι να γίνει αυτό και δεν είναι πολύπλοκοι ή ανεδαφικοί όπως μας ενημερώνει ο ιατρός Γιώργος Χατζηγεωργίου, Παιδίατρος, Αναπληρωτής Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, στο: www.mitera.gr