hhg logo

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Health_e Bonus Card
Πανδημία SARS-COV-2: οδεύει προς λήξη;

Ο πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε ότι η πανδημία έχει τελειώσει. Ωστόσο, για τους πολλούς, μια πανδημία δεν μπορεί να κηρυχθεί «λήξασα» όταν μόνο οι ΗΠΑ έχουν κατά μέσο όρο περισσότερα από 71.000 νέα κρούσματα και περισσότερους από 400 θανάτους την ημέρα. Οι ανάλογοι αριθμοί παγκόσμια είναι 500.000 κρούσματα και σχεδόν 2.000 θάνατοι κάθε μέρα. Και είναι πολλοί αυτοί που βλέποντας αυτούς τους αριθμούς θεωρούν ότι η COVID-19 παραμένει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Άλλοι πάλι, επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της Αμερικής, Ευρώπης και Αυστραλίας προστατεύεται είτε από τον εμβολιασμό, είτε από προηγούμενη νόσηση, είτε από συνδυασμό των δύο, τουλάχιστον προς το παρόν. Επιμένουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας και να αποδεχτούμε αυτό που μεγάλο μέρος της κοινωνίας ήδη έχει αποδεχτεί.

Ο Eric Topol, MD, αντιπρόεδρος της Scripps Research και αρχισυντάκτης του Medscape πιστεύει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και επινόησε τη φράση «συνθηκολόγηση με την COVID-19».

Τι τελικά συμβαίνει;

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ