hhg logo

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Health_e Bonus Card
Η σύγχρονη μάχη κατά του καρκίνου: Χειρουργική Ογκολογία και Περιοχικές Χημειοθεραπείες

Παρά την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας στην ογκολογία, παρά την χρήση και νέων στοχευμένων καινοτόμων θεραπειών και ανοσοθεραπειών, η χημειοθεραπεία εξακολουθεί να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ογκολογικής αντιμετώπισης.

Στο άκουσμα, όμως, της λέξης «χημειοθεραπεία» οι περισσότεροι τρομοκρατούνται. Στο μυαλό των ανθρώπων που «έχουν ζήσει» στο περιβάλλον τους τη χημειοθεραπεία, αλλά και στο μυαλό των ανθρώπων που δεν την έχουν γνωρίσει «από κοντά», πολύ συχνά ξυπνάει ο φόβος για επώδυνες και δύσκολες καταστάσεις, κόπωση και ανημποριά. Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

Σήμερα η χημειοθεραπεία μετουσιώνεται και εξελίσσεται πλέον, και μέσω της χειρουργικής ογκολογίας.

Η θεραπεία κατά του καρκίνου έχει εξελιχθεί σημαντικά, συμπεριλαμβάνοντας εκτεταμένες και εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις σε συνδυασμό με την τοπική χορήγηση χημειοθεραπείας σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Αναφερόμαστε στις λεγόμενες «περιοχικές χημειοθεραπείες» που προσφέρουν τη δυνατότητα χορήγησης υψηλών δόσεων φαρμάκων, κάτι που οδηγεί σε υψηλή τοπική αποτελεσματικότητα με παράλληλη μείωσή της επιβάρυνσης της συστηματικής κυκλοφορίας και, άρα με λιγότερες παρενέργειες.

Πότε όμως και για ποιους καρκίνους είναι δυνατόν να χορηγηθεί «περιοχική χημειοθεραπεία»;

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ