hhg logo

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Health_e Bonus Card
Μεσοθεραπεία: Το κλειδί για ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα

Η σύγχρονη τάση στην αισθητική ιατρική είναι ξεκάθαρη, με την πρωτιά να κατέχουν οι πιο απλές μέθοδοι ανανέωσης οι οποίες δεν δημιουργούν υπερβολές στο πρόσωπο και στο σώμα. Γι’ αυτό η μεσοθεραπεία αποτελεί τον νέο «πρωταγωνιστή» στις μεθόδους της σύγχρονης αισθητικής ιατρικής, τόσο στο εξωτερικό όσο και τη χώρα μας, για την πρόληψη των ρυτίδων και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης της επιδερμίδας του προσώπου.

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία είναι ενέσιμη θεραπεία, η οποία πραγματοποιείται με μικρές βελόνες στο πρόσωπο και το σώμα. Βοηθά στη βαθιά ενυδάτωση της περιοχής που τοποθετείται, καθώς το κύριο συστατικό της είναι το υαλουρονικό οξύ, ένα εξαιρετικά υδρόφιλο υλικό που στη συγκεκριμένη θεραπεία χρησιμοποιείται χωρίς σταυροσύνδεση, ώστε μόνο να ενυδατώνει και όχι να γεμίζει ρυτίδες ή εντυπώματα του δέρματος.

Κατά τη διαδικασία της θεραπείας, μέσω ελεγχόμενου μικροτραυματισμού, γίνεται ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από τον οργανισμό, τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος.

Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί, πως το διάλυμα της μεσοθεραπείας μπορεί να εμπλουτιστεί με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.

Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης της μεσοθεραπείας;

Αρχικά, τοποθετείται αναισθητική κρέμα για περίπου 45 λεπτά. Στη συνέχεια, γίνεται σταδιακή έγχυση του υαλουρονικού με πολλαπλά τσιμπήματα, αφήνοντας μικρή ποσότητα κάθε φορά. Έτσι, ο ασθενής δεν πονάει σχεδόν καθόλου, ενώ μειώνονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες και επιτυγχάνεται ταχύτερη αναζωογόνηση του δέρματος και παρουσία λιγότερων μωλώπων, ερυθρότητας και οιδήματος.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλάβω τη θεραπεία;

Θα πρέπει να πραγματοποιηθούν 3 επαναλήψεις ανά 15 ημέρες προκειμένου να έχει επιτυχία η συγκεκριμένη θεραπεία.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ.