hhg logo

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Health_e Bonus Card
Όλα είναι δυνατά με τη σύγχρονη διαδερμική τεχνική αποκατάστασης ρήξης τενόντων

Η ρήξη τενόντων του ώμου είναι μια ιδιαιτέρως συχνή πάθηση που μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας. Μάλιστα, πρόκειται για την πιο συχνή πάθηση του ώμου και αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες που πολλοί χειρώνακτες αδυνατούν να συνεχίσουν να δουλεύουν και πολλοί άνθρωποι σταματούν την άθληση.

Συμπτώματα ρήξης τενόντων

Συμπτώματα ρήξης τενόντων μπορεί να αποτελέσουν καθημερινές συνήθειες, οι οποίες ξαφνικά προκαλούν πόνο, όπως το να ανοίξει κανείς ένα ντουλάπι, να τραβήξει τη ζώνη του αυτοκινήτου και να αισθανθεί ενόχληση στο χέρι του, να ξαπλώσει στην πλευρά του ώμου και να ξυπνήσει.

Oι σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης της ρήξης τεντόνων

Η πιο σύγχρονη τεχνική θεραπείας είναι η διαδερμική μέθοδος. Μέσω της διαδερμικής μεθόδου, τοποθετώντας το ορθοσκόπιο μέσα στην άρθρωση, μπορούμε δια του δέρματος, δηλαδή χωρίς να το ανοίξουμε και να δημιουργήσουμε τομές, να καθηλώσουμε τον τένοντα ακριβώς στο σημείο της ανατομικής βλάβης, στη σωστή του θέση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι δεν διαταράσσουμε καθόλου την άρθρωση.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου

Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το ότι δεν χρειάζεται να ανοιχτεί ο τένοντας και πραγματοποιείται διαδερμική καθήλωση στο σημείο της ανατομίας του, κερδίζοντας έτσι πάρα πολύ χρόνο στην αποκατάσταση. Με αυτή τη μέθοδο, μέσα σε ένα τρίμηνο, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σε πλήρη δραστηριότητα. Επιπλέον, δεν αφήνει περιθώριο για χειρουργικά λάθη, σχετικά µε το ποιες ρήξεις πρέπει να αποκατασταθούν και ποιες όχι, ενώ παράλληλα είναι μία αναίμακτη και με ημερήσια νοσηλεία μέθοδος.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ.