hhg logo

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Health_e Bonus Card
Η σημασία της βιταμίνης Β12 για τον οργανισμό μας

Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας. Διαβάστε τις παρακάτω διατυπώσεις και σημειώστε κάτω από κάθε μία αν είναι σωστή ή λάθος

«Βασική πηγή της βιταμίνης Β12 είναι οι μικροοργανισμοί του εντερικού συστήματος των χορτοφάγων ζώων».

Σωστό: Λάθος:

«Πλούσιες πηγές βιταμίνης Β12 είναι το συκώτι, το μοσχάρι, το αρνί, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα».

Σωστό: Λάθος:

«Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 μπορεί να εμφανιστεί μεταξύ 40% και 80% του χορτοφαγικού πληθυσμού»

Σωστό: Λάθος:

Σημειώσατε έστω και μία λάθος; Λάθος, όλες είναι σωστές και όλες έχουν να κάνουν με τη βιταμίνη Β12, την υδατοδιαλυτή βιταμίνη που εμπλέκεται στο μεταβολισμό κάθε κυττάρου του ανθρώπινου σώματος και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Με ποιον τρόπο είναι σημαντική, τι πρέπει να γνωρίζετε για την ανεπάρκειά της στον οργανισμό, πώς θα αποφύγετε την ανεπάρκεια αυτήν, πώς και από ποιες τροφές θα την πάρετε εύκολα… Αυτά και άλλα πολλά παρουσιάζει η ιατρός Πολυξένη Κουτκιά - Μυλωνάκη, Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Κλινικής Διαιτολογίας ΥΓΕΙΑ, στο: https://www.hygeia.gr/